Een VPN-verbinding biedt je drie essentiële zaken: veiligheid, anonimiteit en vrijheid op het internet. 

  • Veiligheid: een VPN beveiligt door middel van encryptie al het internetverkeer tegen partijen die data proberen te onderscheppen, zoals hackers en overheden.

 

  • Anonimiteit: Als VPN-gebruiker neem je het IP-adres van de VPN-server aan. Jouw IP-adres is verborgen zodra je verbinding maakt met een VPN-server.  Hierdoor kunnen andere partijen op het internet jouw locatie en identiteit niet langer achterhalen.

 

  • Vrijheid: een VPN-provider stelt je in staat om je te verbinden met servers over de hele wereld. Door te verbinden met een VPN-server in een bepaald land, ga je het internet op alsof je zelf in dat land bent. Het internet is namelijk niet overal ter wereld vrij toegankelijk. Je kan daarbij denken aan online censuur, restricties op sociale media en beperkingen van online streaming diensten. Ook kan je vanuit Nederland toegang krijgen tot sites en diensten die normaal gesproken niet in Nederland beschikbaar zijn.

 

Een Virtual Private Network (VPN) kan bescherming bieden tegen DDoS-aanvallen door op te treden als proxy-server voor uw gehele netwerkinfrastructuur. De meest effectieve oplossing toont enkel het IP-adres van de VPN aan de buitenwereld en laat toe dat geautoriseerde gebruikers toegang hebben met het interne IP-adres. Aanvallers die zoeken naar uw IP-adressen vinden enkel de adressen van de VPN, op dat moment zullen de ingestelde maatregelen in werking treden.

 

Wilt u weten hoe (on) zichtbaar u bent ? check het op IPLeak hier kunt u inzicht krijgen in wat kwaadwillenden allemaal kunnen inzien en gebruiken om uw computer te infecteren met MALware of RANDSOMware ofwel het stelen van uw gegevens.

 

 

 

Hieronder een aanbieding van een vijf sterren VPN aanbieder van mijn keuze, voor $2,50 Dollar per maand heeft u vijf verbindingen tegelijk zowel op Smartphone als Laptop of centraal in een Router.