Eén beveiligingsoplossing voor al uw apparaten ... met behoud van snelheid


  

gateway security is als volgt te omschrijven;

 • gateway
  Een gateway is een netwerkpunt dat dienst doet als "toegang" tot een ander netwerk. De gateway is dan een netwerkconfiguratie-eigenschap die aangeeft welk netwerkadres de computer mag gebruiken als hij naar een bestemming moet die niet op het lokale netwerk gelegen is. Een gateway wordt daarom vaak geassocieerd met een router omdat hij wijst naar de router die uiteindelijk verbonden is met buiten.

 

 

 • packet filter
  Een packet filtering firewall beslist alleen op basis van de IP-header van het datapakket. Dit type firewall werkt eenvoudig en snel, maar biedt een minder goede bescherming tegen virussen, zwakheden in programma's, spam e.d.

 

 • application layer firewall
  Een application layer firewall grijpt in op de applicatielaag van de TCP/IP-protocolstack. Voor elk ondersteund protocol bepaalt een stukje software of pakketjes worden tegengehouden of doorgelaten. Dit stukje software kan uit veel meer bestaan dan een aantal simpele regels.

 

 • VPN internet encryptie 

  VPN staat voor virtual private network, of in Nederlands “virtueel privénetwerk”. In de praktijk betekent dit dat er een privénetwerk van computers gecreëerd kan worden met de infrastructuur van een publiek netwerk. Maar zo is het ook mogelijk om vanuit de gateway versleuteld contact te maken met het internet.
  Over het internet wordt dan een versleutelde beveiligde verbinding gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om op een veilige manier data uit te wisselen.

 •  Geo blocker
  Met de optie geo blocker kan je bepaalde corruptie gevoelige landen eenvoudig blokkeren

 

Er is een op maat gemaakte oplossing te realiseren waarin er als het ware een slotgracht om de hele netwerk structuur wordt gemaakt. Dit met een minimaal verlies van snelheid.

Een totaal systeem bestaat o.a. uit een, router / firewall / geo-blocker / VPN encryptie

 

 

 

 

 

 

 

Delen van deze pagina zijn afkomstig van Wikipedia<link naar oorspronkelijk artikel> en valt onder de CC-BY-SA-3.0 (of GFDL)<link naar de licentie: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.nl / http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html