De gateway security box één beveiligingsoplossing voor al uw apparaten ... 
De gateway security box is een totaal systeem en bestaat uit zes naar keuze te integreren modules o.a. :

routing / packet firewall / application firewall / data encryptie / GEO blocker / separate networks
 


gateway security
is als volgt te omschrijven;

 • Gateway
  Een gateway is een netwerkpunt dat dienst doet als "toegang" tot een ander netwerk. De gateway is dan een netwerkconfiguratie-eigenschap die aangeeft welk netwerkadres de computer mag gebruiken als hij naar een bestemming moet die niet op het lokale netwerk gelegen is. Een gateway wordt daarom vaak geassocieerd met een router omdat hij wijst naar de router die uiteindelijk verbonden is met buiten. De gateway vinden we vaak bij het ISRA aansluitpunt in de meterkast, of bij een glasvezelnetwerk wordt dit scheidingspunt een fiber termination unit (FTU) genoemd


ISRA aansluitpunt

 

 

 • Packet filter firewall
  Een packet filtering firewall beslist alleen op basis van de IP-header van het datapakket. Dit type firewall werkt eenvoudig en snel, maar biedt een minder goede bescherming tegen virussen, zwakheden in programma's, spam e.d.

 

 • Application layer firewall
  Een application layer firewall grijpt in op de applicatielaag van de TCP/IP-protocolstack. Voor elk ondersteund protocol bepaalt een stukje software of pakketjes worden tegengehouden of doorgelaten. Dit stukje software kan uit veel meer bestaan dan een aantal simpele regels.

 

 • Data encryptie 

  Met een VPN implementatie is het ook mogelijk om vanuit de gateway versleuteld contact te maken met het internet. Over het internet wordt dan een versleutelde beveiligde data verbinding gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om op een veiligere manier data uit te wisselen.

 • Geo blocker
  Met de optie geo blocker kan je bepaalde corruptie gevoelige landen eenvoudig blokkeren hierdoor ben je onzichtbaar en dus niet te vinden.

 • Separate networks
  Vaak in kantoor aan huis situaties gaat alles over hetzelfde netwerk. Aanbevolen is om spelcomputers en werk computers te scheiden van elkaar dit is eenvoudig mogelijk te maken met de gateway security box

 

 • Monitoring
  Voor wie meer inzicht wilt hebben in wat er zich allemaal afspeelt op de gateway kan via de monitor functie iedere aanval of poging tot aanval bekijken en bepalen wat er met deze moet gebeuren.

 

 

 

 

Er is een op maat gemaakte oplossing te realiseren waarin er als het ware een slotgracht om de hele netwerk structuur wordt gemaakt. Dit met een minimaal verlies van snelheid. Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie voor de mogelijkheden.

Kortom voor wie netwerk beveiliging serieus wilt aanpakken is het totaal systeem grondig getest en een betaalbare uitkomst voor bedrijf of kantoor aan huis.

 

 

 

 

 

 

Delen van deze pagina zijn afkomstig van Wikipedia<link naar oorspronkelijk artikel> en valt onder de CC-BY-SA-3.0 (of GFDL)<link naar de licentie: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.nl / http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html